Следвайте Гласове в ТелеграмВчера четири парламентарни групи – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ИТН

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВчера четири парламентарни групи – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ИТН
Коментари Харесай

ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и ИТН настояват за присъединяване на Украйна към НАТО

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Вчера четири парламентарни групи – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи внесохме план на декларация, която приканва за предоставяне освен на пътна карта, само че и за действително присъединение на Украйна към НАТО. Това съобщи националният представител и председателстващ комисията по защита в Народното събрание Христо Гаджев, който взе участие във конгрес във Военния клуб, проведен от Съюза на офицерите от запаса " Атлантик ", за поуките от войната в Украйна, за подготовка, превъоръжаване и създаване на модерни качества на Българската войска.

Гаджев сподели, че става въпрос за предложение за декларация на Народното събрание, а не за решение, което демонстрира волята на Народното събрание и дава инструкции на държавните органи без да ги задължава. По думите му доста страни в европейската част на НАТО са приели сходни заявления, тъй че това не е казус.

Според Гаджев това е значимо да се случи в този момент, тъй като демонстрира политическото обръщение за настроението в болшинството от българските политически сили за ролята на НАТО и гаранциите за сигурност към Украйна.

Вече е редно да мислим една стъпка напред - по какъв начин Украйна ще бъде възобновена и по какъв начин тя ще бъде интегрирана в системата за сигурност на Европа, сподели Гаджев.

Според депутата Украйна може да се причисли към НАТО след края на войната. Той е на мнение, че би трябвало да има ясни гаранции, че дадената на Украйна покана за участие през 2008 година още стои на масата. " Въпросът е в този момент да има действителни дейности и това да бъде и българска позиция по време на Срещата на Върха на НАТО във Вилнюс ", разяснява депутатът.

Инфо: dariknews.bg

 


 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР